ÚS DE GALETES

De conformitat amb la normativa espanyola que regula l’ús de les galetes en relació a la prestació de serveis de comunicacions electròniques, recollida en el Reial Decret Llei 13/2012 de 30 de març, li informem sobre les galetes utilitzades al web www.indumentaria.cat, i el motiu del seu ús. Així mateix, li informem que al navegar-hi vostè està donant el seu consentiment per poder utilitzar-les.

1 - Què són les galetes o cookies?

Una galeta és un fitxer que es descarrega al dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil) de l'usuari quan accedeix a pàgines web. Les galetes permeten, entre d’altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació dels usuarsis o dels seus equips i, depenent de la informació que continguin i de la forma en que utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer l’usuari. Les galetes s’associen únicament a un usuari anònim i al seu ordinador o dispositiu i no proporcionen referències que permetin conèixer les seves dades personals.

2 - Galetes afectades per la normativa i galetes exemptes:

Segons la directiva de la UE, les galetes que requereixen el consentiment per part de l'usuari són les d'analítica i les de publicitat i afiliació, quedant exceptuades les de caràcter tècnic i les necessàries per al funcionament del lloc web o la prestació de serveis expressament demanats per l'usuari.

3 - Quins tipus de galetes hi ha?

a) Segons l’entitat que les gestioni:

• Pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel propi editor, des d’on aquest presta el servei sol·licitat per l’usuari.
• De tercers: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor sinó per un tercer.

b) Segons el temps que romanen actives:

• De sessió: dissenyades per recopilar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix al web.
• Persistents: les dades segueixen emmagatzemades al terminal i poden ser accedides i tractades durant un període definit pel responsable de la galeta.

c) Segons la finalitat per a la que tracten la informació que recopilen:

• Tècniques: són necessàries per l’ús del web i la prestació del servei contractat.
• De personalització: permeten a l’usuari accedir al servei amb característiques de caràcter general predefinides com per exemple l’idioma, el tipus de navegador, la configuració regional, etc.
• D’anàlisi: recullen informació de l´ús que es fa del web.
• Publicitàries: recullen informació sobre les preferències i eleccions personals dels usuaris.
• D’afiliats: permeten fer un seguiment de les visites procedents d'altres webs amb les que el lloc web estableix un contracte d‘afiliació (empreses d’afiliació).

• Per a més informació consulteu la ► Wikipèdia.

4 - Quines galetes utilitza aquest lloc web?

Aquest lloc utilitza galetes persistents. Tenen caràcter temporal i amb l'única finalitat de donar un millor accés en posteriors visites al web. No proporcionen per si mateixes dades de caràcter personal i no s'utilitzen per a la recollida de les mateixes.
A l’accedir al web se li informa que si segueix navegant se li instal·laran galetes, consentint així la instal·lació d’aquestes.

5 - La utilització de galetes ofereix avantatges:

• Facilita a l’usuari la navegació i l’accés als diferents serveis que s'ofereixen.
• Evita a l’usuari haver de configurar les característiques generals predefinides cada cop que accedeix a un web.
• Afavoreix la millora del funcionament del web en quant a rapidesa de càrrega de la pàgina.

6 - Com podeu administrar les galetes del vostre equip informàtic?

Les galetes desades al vostre equip informàtic dependran de la configuració del vostre navegador.
Es poden permetre, bloquejar o eliminar mitjançant les opcions de configuració del navegador utilitzat. Seguidament teniu enllaços a les opcions dels principals navegadors:

► Chrome
► Firefox
► Opera
► Edge i Explorer
► Safari

7 - Activació, desactivació i eliminació de les galetes del vostre dispositiu:

Per restringir o bloquejar las galetes, s’ha de fer des de la configuració del navegador.
Si no desitja que els llocs web instal·lin galetes al seu equip, pot adaptar la configuració del navegador de manera que se li notifiqui abans no s’instal·li cap galeta. D’igual manera, pot adaptar la configuració de forma que el navegador rebutgi totes les galetes, o únicament les de tercers. També pot eliminar qualsevol de les galetes que ja es trobin a l’equip. Tingui en compte que haurà d’adaptar per separat la configuració de cada navegador i equip que utilitzi.
Si no desitja rebre galetes, no podrem garantir que el nostre web funcioni degudament. Potser algunes funcions es perdran i es possible que ja no pugui veure certes pàgines.
Rebutjar les galetes no significa que ja no veurà anuncis publicitaris. Simplement els anuncis no s’ajustaran als seus interessos i es repetiran amb més freqüència.
Cada navegador té un mètode diferent per adaptar la configuració. Si fos necessari, consulti la funció d’ajuda del navegador per establir la configuració correcta.
Per desactivar las galetes al telèfon mòbil, consulti el manual del dispositiu per a més informació.
També pot obtenir més informació sobre les galetes a Internet al següent enllaç:
► aboutcookies.org
.
Tenint en compte la forma com funciona Internet i les pàgines web, no sempre comptem amb informació de les galetes que col·loquen terceres parts mitjançant el nostre web. Això s’aplica especialment a casos en els que la nostra pàgina pugui contenir el que s’anomenen elements integrats (textos, documents, imatges o breus pel·lícules que s’emmagatzemen a un altre lloc) que es mostren al nostre web. Si es el cas que es troba amb aquest tipus de galetes al nostre lloc, li preguem que ens ho comuniqui, o bé posi’s directament en contacte amb el tercer per demanar-li informació sobre les galetes que col·loca, la finalitat i la durada, i com garanteix la seva privacitat.